Nieuwsflits Maatschappelijke stage
 

MAS Nieuws

 

Maatschappelijke stage en Burgerschap 2016In oktober dit schooljaar volgden 10 brugklassen in nauwe samenwerking met de Muiderkerk het lesprogramma Burgerschap.

Dit lesprogramma bestond uit een introductie les en vrijwilligers project dag.Tijdens de introductie les kregen de leerlingen een uitleg over vrijwilligerswerk en werd er geoefend aan eigen vaardigheden.

De project dag was een dag aan de slag als vrijwilliger, in kleine groepen gingen de leerlingen o.a. naar:

-Woon en Zorg centrum Amsta om taarten en pannenkoeken te bakken voor de bewoners.

-Tuinprojecten in Oost

-Het Leger des Heils open huis voor het verzorgen van de buurtmaaltijd

-Assistentie verlenen in de vluchtelingenwinkel

-Naar lokale supermarkten voor de supermarktactie t.b.v. de Sociale kruidenier.

-En schilderwerk te verrichten in Jeugdland.Ander onderdeel was het versieren van een schoenendoos te vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Er is door onze leerlingen heel hard gewerkt en vele schoenendozen gingen er vanuit het MCO richting de ontwikkelingslanden.

 

Project Afval-Art en Plastic Battle 2016Op 9 maart jl. ging het project Afval-Art van start met een voorlichting voor de klassen S13, S14 en 1D over zwerfafval (plastic) gegeven door Peter Smith oftewel Mr. Klean.

De klassen S13 en S14 hebben twee dagen plastic verzameld en hier een prachtig kunstwerk van gemaakt, klas 1D heeft een promotiefilm opgenomen voor de Plastic-Battle en de leerlingen van de Kunstklas hebben ons op creatieve wijze ondersteund!

Doel van deze Maatschappelijke stage was meer bewustwording over je verantwoordelijk voelen voor het schoonhouden van je eigen leefomgeving.

Tijdens de workshop ontdekten de leerlingen dat je heel veel leuks kunt doen met afvalmaterialen en dat deze goed kunnen worden hergebruikt.

Het kunstwerk belicht als het ware de wijk en het (zwerf) afval en laat zien wat je van afval kunt maken.

Bij de gerecyclede lampen zijn prullenbakken geplaatst, die door de lampen worden belicht. Zij symboliseren het belang van het scheiden van afval.

Op woensdag 11 mei was de onthulling van het kunstwerk Afval Art door Sander Jacobs op het Rode plein in de kleine pauze…… EN…… was de première van de promotiefilm “PlasticBattle” van klas 1D !!!! Bekijk hieronder het filmpje:

Dit alles in het bijzijn van klassen S13, S14, 1D en eregasten van Stadsdeel Oost Stoffie en Blikkie, Surdar Truyens (projectleider Schoon Amsterdam-Oost) en Nevin Özütok (Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Amsterdam-Oost).


Montessori College Oost        Polderweg 3        1093 KL Amsterdam        tel: 020 - 59 79 899        fax: 020 - 59 97 840        Inloggen